Mote

Lær mer om platina klokker

Klokker er laget av nesten alle materiale i dag, noen av de mer yuppie og trendy seg for ungdommer er formet i plast, harpiks og legeringer eller forbindelser av metaller.

På høyere slutten har vi gull og platina klokker; krystall og diamant studded de og elegant høyteknologiske de med skinn og bånd.

Watch industrien bruker platinum hovedsakelig for å produsere saker og stropper for high-end-modeller med komplekse mekanisk justeringer og bevegelser. I forhold til gull brukes bare en svært liten mengde av metall i klokker; men nesten alle premie ur produsenter har Platinum-se i sitt utvalg av modeller.

Sveits er den største produsenten av Platinum klokker og bare svært noen tall er tatt på bestilling hvert år. I gjennomsnitt er ca 13000 klokker produsert hvert år på en gjennomsnittlig pris på rundt 50 000 sveitsiske franc. Sammenlign dette med en 18-karat gull se selge til en gjennomsnittspris på 12 000 sveitsiske franc og perspektivet faller på plass. Produksjonen tallene nesten halvert i finansielle år og bare nå er etterspørselen sakte stiger igjen.

Forbedret verdien av platinum gjenspeiles i høyere metall innholdet av ur saken, den ekstra tiden må metallet og høyere kostnadene ved å sette utstyret for relativt mindre produksjonen tallene som skal forventes i produksjonen av Platinum klokker. Precision-festing av komplekse mekaniske bevegelser i Platinum av urmakere også spiller en rolle i merkede prisforskjeller.

Hvordan de er laget

Egenskaper for Platinum er unike til det og i motsetning til andre metaller; det grunnleggende materialet går gjennom en prosess med homogenisering av hamringen og avspenning, som eliminerer porøsitet. Platina klokker er laget av en legering av ren platina og ruthenium, hvilke Platinum utgjør 95 prosent. Dette er avgjørende fordi selv den minste forurensing kan forårsake kratere og innrykk på metall saken oppretter ujevne overflater eller sprekker.

Metallplaten er deretter rullet til ønsket tykkelse og runde plater eller figurer er stemplet ut; disse utgjør se saken. Siste konfigurasjonen er gjort i stadier av datastyrte dreiebenker; nesten 15 forskjellige verktøysett brukes til å bore og slå saken og andre se deler. Hele prosessen tar tre ganger lengre enn et gullur; lavere trykk applikasjoner og tregere verktøyet hastigheter også måtte gjøres på en kontrollert måte å redusere friksjon

Når produktet er klar, er se saken hånd-polert av spesielle poleringsmaskiner med utsøkt ferdigheter som gjelder påfølgende lag av slipende lim polsk og eliminere eventuelle markeringer. Hånd-polering er et must for Platinum fordi den har forskjellige metallurgisk egenskaper; Det gir også karakteristiske glans til platina. Stroppen festene og svingete knapper etc. også laget av Platinum er utstyrt til slutt å fullføre se saken.