Mote

Hvordan kjøpe riktig bærbar

En bærbar PC er praktisk å bruke som du kan ta den med deg hvor som helst når du er på farten. Men du bør investere penger i en god bærbar PC som gir deg verdi for pengene og oppfyller dine krav. Her er noen ting du bør vurdere når du kjøper en bærbar PC.

• Hensikten med datamaskinen

Hva er Hovedformålet med å kjøpe en bærbar PC? Vil du surfe på nettet, betale regninger på nettet og på sosiale nettverk nettsteder? Har du tenkt å bruke den for lagring og streaming video, musikk og filmer? Eller har du mer krevende bruksområder som for videoproduksjon, grafikk, foto, lydopptak osv. Avhengig av formålet, bør du kjøpe en bærbar PC.

• Bærbarhet

Holde inne sinn faktorer som skjermstørrelse, kapasitet og typen innebygd lagringsenheter og tilstedeværelse eller fravær av en CD/DVD-stasjonen som alle disse faktorene kan påvirke maskinens vekt og størrelse.

• Allsidighet

Leter du etter allsidige bærbare? En allsidig bærbar PC er en 2-i-1 bærbar PC eller en kabriolet eller en hybrid bærbar PC som kombinerer kraften og funksjonaliteten av en berøringsskjermen laptop og tilbyr også portabiliteten og bekvemmeligheten av en tablett.

• Operativsystemer

Operativsystemet på datamaskinen er avgjørende som det behandler alle filer, programvare, maskinvare og tilkoblede enheter. OS X installeres utelukkende på Macintosh-maskiner og har en lett-å-bruke grensesnitt og god batterilevetid. Chrome er bra for å kjøre egendefinerte programmer og Sky-baserte programmer. Det er også bra for surfing på nettet.

• Random Access Memory (RAM)

Kapasiteten på RAM hjelper prosessoren å administrere flere oppgaver i ett skudd. 2 GB er grunnleggende RAM kapasitet, men 4 GB er bedre hvis du planlegger å bruke grafikk, bilde eller video redigering funksjoner. Noen bærbare datamaskiner har allerede 4GB - 8GB installert mens andre har opptil 32 GB. Hvis du tror du trenger mer minne, så velge en laptop som lar deg utvide RAM.

• Valgfri skjermstørrelse

Skjermstørrelse på en laptop varierte fra 11 til 17 inches. En større skjerm er best for å spille spill, se filmer og videoer og vise dokumenter side ved side. En stor skjerm kan bidra til den totale størrelsen, strømforbruk og vekten av bærbar PC.

• Internminne

En bærbar PC har en intern harddisk. En laptop harddisken er mindre i størrelse enn en stasjonær. Mange bærbare datamaskiner kommer med en modulær utforming som gjør at et utvalg av stasjoner å passe i samme bay.