Mote

Beskriver duft skriftlig - 9 dufter bør du vite om

Ut på markedet for å kjøpe en parfyme som passer din personlighet og stil?

Før du foretar et kjøp må vite hva etikettene står for. Parfyme klassifiseres basert på følelsen de fremkalle i bæreren. Listet nedenfor er 9 duft familier.

1. Plantelivet:

Floral parfymer er den mest populære og største parfyme kategori. Floral parfymer er laget av blomst ekstrakter. Det er inndelt i enkelt notater (soliflore) og blomsterbuketter. Denne tidligere bruker duften av en enkelt blomst som jasmine, lavendel, orange blossom, gardenia, carnation eller rose mens en bukett er en blanding av forskjellige varianter. Floral parfymer er søt, romantisk og feminint. Lancome Tresor og Diorissimo av Dior er to anbefalinger.

2. Fougeres:

Fougere er det franske ordet for «Fern». Potion inkluderer hint av friske urter, eik moss, mose bregner, kumarin og tre moss. Blandingen gir det en skarp, bitter og jordnære lukt og dermed er populært hakke med menn. Hvis du leter etter Fougere dufter, kan du prøve den Givenchy Xeryus.

3. Oriental:

Også kalt "søte" dufter, er de varme og sensuelle. Orientalske parfymer er en berusende blanding av krydder som fedd, kanel, muskat, ingefær og woody undertoner som sandeltre og moskus. Det har hint av vanilje. Mange orientalske parfymer inkluderer blomster og fruktige notater. Når blandet med blomster, kalles de Florientals. Disse eksotisk og luksuriøs duft utfyller det kalde været om vinteren. Eksempler er Dior Addict av Dior, svart Orchid av Tom Ford, blomst av Kenzo, Guerlain's Shalimar Euphoria av Calvin Klein, Givenchy Organza og Versace Crystal Noir.

4. Chypres:

Chypre på engelsk betyr "Kypros". Denne familien av dufter er kjent for sin karakteristiske woody-mosegrodd-fruktig blanding med hint av sitrus, eik moss, bergamot, labdanum og patchouli. Tidligere, ble Chypre parfyme laget kun for menn. Men imøtekomme moderne versjoner begge kjønn. Nydelig av Sarah Jessica Parker er en intim duft i klassen av Chypres.

5. Sitrus:

Sitrus parfyme er laget av oljer utdraget fra skallet av sitrusfrukter nemlig sitron, lime, grapefrukt, mandarin, bergamot og tangerine. Sitrus dufter er mild og frisk-smelling. De identifiseres av deres skarp, frisk aroma. Prøv Clinique Happy, være deilig Donna Karan og Cartier Eau de Cartier for kvinner hvis du leter etter sitrus parfymer.

6. Grønt:

Hvis du vil å kjenne lukten av denne serien med dufter, kan du tenke på lukten av fersk kuttet blader eller nylig klippes gress. Lukten er skarp og tett. De inneholder grønne notater av einer blader, gress og aromatiske komponenter som lavendel, tre og rosmarin. Greener er utformet for menn og kvinner. Listen over grønne parfymer inkluderer Ralph Lauren Safari og Escada magnetisme,

7. Oceanic:

Oceanic dufter er en av de siste tilleggene til utvalget av parfyme lukter. Disse potions fremkalle naturlige dufter som salt luft, rent sengetøy, fjelluft eller lukten på en sandstrand. De er vanligvis laget av syntetiske stoffer. Noen av dem inkluderer citrus notater og hint av krydder. Oceanic dufter er reservert for menn. Du kan prøve Christian Dior Dune og Davidoff Cool Water kvinne i denne kategorien.

8. Woody:

Woody dufter bringer tankene den mørke og dype skogen. Den irritabel furu og sedertre og sensuelle sandeltre essensen gir en musky, jordnære lukt. Det er sterke og klassisk. Og, må vi nevne hvilke kjønn denne duften ivaretar? Hvis du elsker woody dufter, satse pengene dine på Yves Saint Lauren Elle intens, Ralph Lauren Romance for menn og Estee Lauder Amber mystikk.

9. Fruktig:

Som først i listen sier navnet alt. Dette er frisk, velduftende mellow parfymer. Den behagelige duften av ferskt plukket frukt, eple, mango, fersken og berry, erte nesen. Bruke sparsomt for å holde det fra å være overveldende. Sjekk ut være deilig av DKNY, Apple sprut av Marc Jacobs, Viva La saftig av Juicy Couture, L'elixir Eau De Parfum for kvinner fra Nina Ricci og Bright Crystal av Versace.