Mote

Trenger du virkelig polarisert solbriller?

Det anses ganske mye felles kunnskap som vi trenger å bruke solbriller utendørs for å beskytte øynene mot de skadelige virkningene av sollys - stikke på høyden av sommeren, men i vintermånedene også. Men er en ting som vi ikke er ennå så kunnskapsrik om bruk av polariserte linser i våre solbriller. Det er en av de tingene som vi holder høre om, men ikke egentlig vet akkurat hvorfor! La oss ta en titt på polarisert solbriller og hvorfor de kan være bedre enn vanlig linser.

Hva er polarisert linser?

Til å begynne med, er det nyttig for å forstå hva polarisert linser er faktisk. Uten å snu dette til en kjedelig fysikk lekse, la første titt på hvordan sollys oppfører seg. Stråler av lys er absorbert av overflaten de strike eller gjenspeiles i mange forskjellige retninger. Når disse stråler gjenspeiles på vann, eller selv skinnende panseret på bilen, de kan ofte opprette en gjenskinn som ikke bare ubehagelig, men kan også være potensielt farlig. Polariserte linser er spesialdesignet for å unngå denne situasjonen. De inneholder et filter som bare tillater vertikalt lyset passerer gjennom dem, blokkerer vannrett stråler som forårsaker gjenskinn.

Hva er fordelene med polarisert solbriller?

Mest toppen av rekkevidde solbriller bruker polariserte linser, hovedsakelig på grunn av antall fordeler som er forbundet med dem. Noen av disse fordelene inkluderer:

En reduksjon i visuell ubehag i sterkt sollys.

Bedre kontrast og klarhet i din visjon.

Mindre sjanse for øynene.

Ingen farge forvrengning.

En reduksjon i refleksjon av lys og fjerning av gjenskinn.

Hva med ulempene?

Ingenting er perfekt og polarisert solbriller er intet unntak! Det er noen ulemper som motvirke de mange fordelene. Den største ulempen er at de kan påvirke muligheten til å se LCD-skjermer. Dette betyr at de ikke er egnet for noen tunge maskiner eller som er i kontroll av et kjøretøy som bruker en lcd-skjerm.

Hvem trenger polarisert solbriller?

Når de først kom, ble polariserte linser foretrukket av de tilbringer tid på vannet, som fiskere og sjømenn. Men er i dag de slitt av alle slags mennesker. De er spesielt nyttig for dem som tilbringer mye tid kjører og er også populært blant sport deltakerne. Det er mange high street merkevarer og designere som tilbyr polarisert solbriller i en rekke stiler betyr de er nå tilgjengelig for alle som er interessert i dem.