Mote

En ode til Tarantinos cheerleading uniformer

Tillit Quentin Tarantino å vite hva han gjør. I hendene på de fleste, det kan virke billig og vulgær, men i hendene på Tarantino, det kommer alltid til symboliserer noe. Om å si noe; si det godt, og sier det klassisk. Alt dette blir forsterket når det gjelder sine kvinner. Uma Thurman og hennes ikoniske gul svette Dress i Kill Bill filmene, Mary Elizabeth Winstead og hennes like gule hurrarop jevn i Death Proof, vet Tarantino hva å sette på hans kvinnene å gjøre dem skiller seg ut.

Når det gjelder skuespillere på film, kommer en cheer ledende uniform ofte å antyde promiskuitet, snobbishness og en noe antagonistiske holdning. Vi har sett det i utallige teen komedier og romantiske komedier. Skole vamp er nesten alltid en cheerleader. Og for nesten hele filmen, hun er kledd i en cheerleader's uniform. I sin innledende scene, vil vi se henne i kausale måte ned videregående korridorene, vanligvis med en posse av tilsvarende kledd kvinner på slep. En scowl i ansiktet! Nerder faller over henne! Jock bare stirre på et like smarmy uttrykk som vamp nærmer seg ham. Unødvendig å si, vet vi alle at jock nesten alltid kommer rundt og ender opp med den søte, godt avrundet girl-next-door ved slutten av filmen. Mens vamp og hennes mot ledende uniform? Vel ender de fleste opp inne søppelet kanne. Tror Jaime Pressly i ikke en Teen film, eller noen av de andre utallige cheerleader tilbehør i filmhistorien.

Tillit Tarantino å slå hele formelen på hodet. Når vi ser Mary Elizabeth introdusert i Death Proof, har vi allerede gått gjennom en hel rekke hovedpersonene (som heller anti-klimatisk, har blitt drept). Når ser vi henne og hennes lille gule heie uniform, vi vet egentlig ikke hva du kan forvente mere. Og virkelig, når vi ser noen som søt og uskyldig som Ms Winstead don føljetong vamp's antrekk, vi er alle på sjøen.

Det er et testament, deretter Tarantinos skriving, retning og viktigst, quirky og intuitiv smak, at vi kan godta Ms Winstead som filmens nye hovedperson. Og viktigst, akseptere henne som en hovedperson verdt å heie på. Ja, Ms Winstead ser veldig varmt i hennes hurrarop ledende uniform. Ja, i hendene på en dødelig, dette tegnet, også kunne har omgjort til alles godis. Men egentlig stole Tarantino slå opplevelsen fører uniform uskyldige igjen. Tillit ham å fjerne all negativiteten knyttet til denne drakten gjennom års villedende over skjermen, og bare gjenopprette det hva den faktisk bør bety-en visuell stenografi for en videregående skole jente.