Mote

Historien til jakken

Cardigan genser, med knapp eller glidelås foran nedleggelse og utsøkt blanding av klassisk uttrykk og casual upretensiøs stil, er som en jakke som du kan bære innendørs - uten ekstra bulk. Hvis du har noen gang sett barnas TV klassisk, Mister Roger nabolaget, gjorde sunn verten Fred Rogers cardigan genser ikke bare hans daglige tilbehør, men også en viktig fashion statement komfort.

Men hvor kom ideen til en halvveis åpnet genser fra? Historien om cardigan genser omfatter mange kontinenter, bruksområder og epoker av tid. Men likevel er fantastisk stil sjal collar strikkejakker, vinter varmen i lang jakker for kvinner eller oppmerksomhet på detaljer som er innebygd i kabel strikke jakker - denne artikkelen av klær har vist seg for å være fullstendig tidløs.

Mens du beundrer den overdådige stoffer som skaper posh sjal-collar strikkejakker og elegante marineblå jakker som pryder mange kjendis kvinner i de kaldere månedene, kan det være vanskelig å forestille seg alle det kunnskapsrike raffinement begynnelsen på ryggen av britiske militære offiserer i kamp under 1800-tallet - men det er der historien begynner. Spesielt var generalmajor James Thomas Brudenell, anerkjent som den syvende Earl Cardigan, den første figuren til Bart slik "genser coat" stil i 1854.

Britiske plasseringen sine militære evner beskyttet var Crimea, eller hva vil nå vises på et verdenskart som Ukraina. Så kampene over osmansk hadde endt mellom 7 jarl av jakkens Storbritannia fraksjon og Russland, generalmajor James Thomas Brudenell hadde mye å feire, og vil også være kjent å idretten sin jakker med pels og flettet tilbehør.

Så merkelig nok, 11 år senere på amerikansk jord, på ettertraktede privat Ivy League college campus av Harvard University i Cambridge Massachusetts, en annen monumentale sighting av fasjonable cardigan genser opptrådte. Det var ikke helt de lange jakker for kvinner stil, heller ikke den søte kabelen strikke jakker som holde damer ser fabelaktig, eller subtile sex appell av skarpe marineblå jakker. Denne versjonen av genser formatet besto av bokstaven "H" knyttet til Harvard's baseball Jersey - referert til som brev gensere.

Jakkens bruk som atletisk antrekk laget en justering med det V-necked versjoner av brev jakker vises ved Harvard University i 1900. Bare tenke på hvordan dette akademiske ser har kommet, med ekstra komponenter med seg dem med skinn loafers, knappen ned Halsbandflugesnappar kjole skjorter og chino bukser som en del av hverdagen Ivy League utseende.

Krig og idrett kan være den tidligste hensikten cardigan genser, og dens tidlig spranget inn i dresser skuffer og skap av Storbritannia og USA. Men på 1920-tallet, denne stadig utvikling genseren ble gitt den feminine touch, og dukket opp som et fantastisk stykke i Frankrike av den verdenskjente ikoniske motedesigneren Coco. Nå ville det være lanseringen av kreativt stilige innovasjon, Coco utarbeide lett jakke jakker, vevd stoff og en trimmet snipp titt. Denne genseren var en perfekt match for en smart og sensuelle skjørt.